6 najvećih Srpskih zvezda današnjice

Od rokera do folk diva do mladih nada Srpske scene – ovo je lista najpopularnijih Srpskih zvezda danas.

Zdravko Čolić

Ova zvezdetina sa slavujskim glasom osvaja srca cele Srbije već punih 5 decenija. I nikada ga neće biti dosta. Ali stvarno. Ima milione fanova širom Srbije, a siguran sam kada bi pitao bilo koga u Srbiji od 7 do 77 godina da li zna ko je Zdravko Čolić -svako će biti APSOLUTNO oduševljen. Legenda je 5 puta u potpunosti KRCATO napunio arenu u Beogradu. U mnogim kladionicama je postojalo uzivo kladjenje da li će zapravo uspeti i 6. put da je napuni, ali Čola nas nije razočarao. Svi vole Čolu.

Zdravko Čolić

Svetlana Ceca Ražnatović

Famozna žena Srpskog kriminalca Arkana, Ceca je mega zvezda u Srbiji. Njena karijera devedesetih godina prošlog veka bila je srednje uspešna, ali nakon braka sa Arkanom, on stiče sve više resursa i ulaže u njen razvoj. Već posle 2000.te godine svako u Srbiji zna ko je Ceca. Pravila je raskošne koncerte na Ušću, u Areni i na mnogim drugim najprestižnijim mestima u Srbiji, a i dan danas je aktivna i izbacuje albume. I njena ćerka Anastasija se bavi muzikom. Ako niste iz Beograda, preporučujemo Vam da uzmete rent a car u Beogradu i sa njim odete na koncert jer ćete skoro uvek moći u samoj blizini hale da parkirate i uživate u muzici. Pogotovo danas u vreme COVID-a nije pogodno voziti se autobusima.

Maja Berović

Maja Berović je danas kraljica turbo folka u Srbiji. Njen koncert je skoro napunio arenu a njeni hitovi se svuda po Beogradu vrte već preko 10 godina. Nakon uspešne saradnje na nekoliko singlova sa Jalom i Bubom – njena popularnost je dostigla apsolutni vrhunac. Njene pesme na YouTube-u imaju desetine miliona pregleda a skoro da ne postoji klub u Srbiji koji ne vrti njene pesme.

Maja Berović

Rasta

Ovaj mladi pevač iz bloka Stefan Đurić i bivši suprug Ane Nikolić je još jedna od mega zvezda koja ovih dana puni Beogradsku Arenu. Nešto je popularniji kod mladih (populacija ispod 35 godina) i skoro da ne postoji mlada osoba u Beogradu koja nije čula njegove hitove poput Hotel, Euforija, Adio Amore i drugih. Jedan od prvih hitova mu je bio Legalizuj i Kad ohladi se beton – što ga je već tada usmerilo u neku “buntovnu” rep scenu Beograda. Mada danas – mnogi pričaju da se i on posvetio komercijali. Pre 2 godine je preko izvanrednih Instagram reklama i podrške od supruge napunio arenu. Svi su rekli da je to bio koncert godine. I mi se sa njima slažemo.

Aca Lukas

Boemski kralj Beograda i mega zvezda cele Srbije, Aleksandar Vuksanović, je dobio ovakav nadimak preko splava na kom je nekada nastupao – Lukas. Spada u jednu od najvrednijih zvezda Srbije jer konstantno radi na novom albumu. Skoro da ne prođe godina u Srbiji da ne izbaci album. Poznat je po tome što svake godine održi koncert u Beogradskoj areni, ali nažalost – ništa od sarene ove godine nećemo viđati usled nepredvidive situacije sa COVID-19 virusom. Pratićemo kako se odvija situacija sledeće godine.

Aca Lukas

Jelena Karleuša

Kontraverzna diva Beograda, a i cele Srbije, Jelena Karleuša drma scenu još od devedesetih godina prošlog veka. Vitka, plava i buntovna – gde god se pojavi napravi haos. Već neko vreme je u žiriju Zvezda Granda, a više od 30 godina je u svetu muzike. Ima brojne albume iza sebe i jedan neuspeli pokušaj da napravi spektakl na Ušću. Mada bez obzira na skandale i koncerte, sigurni smo da ne postoji osoba od 7 do 77 godina da ne zna ko je ona. Hitom “Insomnia” je napravila skandal na celom Balkanu.